בעיות בעת גירושין עם ילדים

 במידה וההורה המישמורן רוצה להגר לחו"ל ורוצה לקחת איתו את הילדים, יבדוק בית המשפט את הסיבות לנסיעה, עד כמה הכרחי לקחת את הילדים. מהות הקשר של הילדים עם בן הזוג האחר, הקשר עמכם, הקשר עם בני זוגכם החדשים, משך המעבר וכל גורם רלוונטי שיש בו כדי להשפיע על טובת הקטינים. אחר כך ייתן בית המשפט את דעתו בנושא.הפרת הבטחת נישואין
במידה וההורה המשמורן מבקש לעבור עם הילדים לעיר אחרת - זכותו של כל אחד מההורים להתגורר בכל אזור בו הוא מעוניין בגבולות הארץ. בדרך כלל מעבר לאזור מגורים מרוחק יאלץ את ההורים לשנות את הסדרי הראיה הקיימים, באופן שיקל על כל הצדדים ובעיקר על הילדים. כך לדוגמא נהוג לבטל את הפגישות באמצע השבוע ולהאריך את השהות אצל מי שאינו משמורן בחגים ובחופשות.

Google

סרבן מזונות

כאשר ההורה הינו סרבן מזונות - על המדינה לכפות על ההורה הסרבן וזאת הסיבה לכך שאבות שלא עומדים בתשלום דמי המזונות נכנסים לבתי הסוהר
הדרכים לחיוב הורה לתשלום מזונות במידה והוא מסרב הם אלה:
1. דרך לשכת ההוצאה לפועל - יש לפנות למדור מזונות בלשכת ההוצאה לפועל ולהגיש בקשה לביצוע פסק דין מזונות. החייב במזונות יקבל אזהרה מלשכת ההוצאה לפועל לפיה הוא מוזהר שנפתח נגדו תיק הוצאה לפועל והינו נדרש לשלם את הסכום הנקוב באזהרה. לאחר מסירת האזהרה לחייב ניתן לנקוט כנגד החייב בהליכים כמו פקודת מאסר, עיכוב יציאה, ועיקולים.

2. דרך המוסד לביטוח לאומי - זכאים מקבלים את תשלום המזונות או חלק ממנו באמצעות תשלום ישיר של לשכת הביטוח הלאומי לזכאי למזונות. בין היתר, בודק המוסד לביטוח לאומי את גובה משכורתה של הפונה לביטוח לאומי וכו’. המוסד לביטוח לאומי יפנה לחייב במזונות וידרוש ממנו את המזונות ששולמו, לרבות נקיטת הליכי הוצאה לפועל של המוסד לביטוח לאומי כנגד החייב.

תגיות - גירושין יעוץ משפטי מזונות לאשה מזונות לילדים דיני אישות, ענייני משפחה בגידה בוגדים  גט  בית דין רבני  חוקר פרטי משרד חקירות משרדי חקירות

להתגרש כשיש ילדים :

לרוע המזל ובמקרים רבים של גירושין , בני הזוג נוהגים להשתמש בילדים כאילו היו נשק, לשם השגת מטרות הנובעות מעצם הגירושין. זאת מבלי לחשוב כלל על ההשלכות הקשות היכולות להיגרם לילדים כתוצאה מכך. שלושת הנקודות היוצרות מחלוקת בין בני זוג שמתגרשים בנושא הילדים הם: משמורת, מזונות והסדרי ראיה.

משמורת / חזקה על ילדים

כל אחד מבני הזוג רוצה להיות ההורה המשמורן. לפעמים תהיה הסכמה בין בני הזוג לעניין זה ולפעמים בתי הדין ו/או בתי המשפט הם אלו שיכריעו בנושא זה כשלרוב ההחלטה תהיה כי המשמורת תהיה בידי האם, אלא אם כן, יתגלה כי היא אינה כשירה לגדל את ילדיה. עקרון "טובת הילד" הוא השיקול המרכזי בקביעה מי מבני הזוג יקבל חזקה על הילדים. בשאלה עם מי מהוריו הוא חפץ להיות, הינה חשובה ביותר. קיימים מקרים בהם בית המשפט לא יסתפק בחוות דעת מומחים, ויבקש לשמוע מפי הילד עם מי מהוריו הוא מעוניין להיות. הדבר נעשה בשיחה בלתי פורמלית, המתרחשת בלשכתו של השופט, לעיתים קרובות ללא נוכחות ההורים. בשיחה, בוחן השופט גם אם הופעלה על הילד השפעה לא הוגנת, אשר הובילה אותו לרצון האמור.

טובת הילד יכולה להשתנות עם השנים, משמורת הילדים הוא נושא פתוח, ובכל עת ניתן לדון בפסק הדין מחדש אם חלו שינויים מהותיים בעובדות שהביאו לפסק הדין הקודם.